woensdag 10 oktober 2012

TROTS OP NEDERLAND [1]

                
                                              TROTS OP NEDERLAND
                                      DEEL 1


Nog niet zó heel lang geleden schreeuwde een vrouw het van de daken 'TROTS OP NEDERLAND' maar ook zij... ging roemloos ten onder.Ben... toen alles maar eventjes op een rijtje gaan zetten: Zo já, waar in hemelsnaam kan ik dan geweldig trots op zijn... op 'ons' Nederland?Om deze vraag enigszinds positief bevestigd te zien moest ik heel vér terug in onze geschiedenis en kwam terecht... in de Gouden Eeuw begin van het Jaar des Heeren 1600 [Anno Domini] toen de VOC werd opgericht.


Echter ná opnieuw de verslagen van Multatuli [Eduard Douwes Dekker] in Max Havelaar bestudeerd te hebben moest het 200 jaar eerder nog slechter geweest zijn én ging hiermee ook deze 'trots' snél over.Trots op het Nederlandse leger dan?
Ach... ze waren heus wel erg dapper die stakkers, toen de opgeroepen Nederlands soldaten op de fiets... Nederland moesten verdedigden tegen de tanks van Hitler.


Dán de soldaten van het Nederlands Indische Leger waar we nú van weten dat de oorlogsmisdaden 'schering en inslag' waren - euh... schering[a] affaire niet te vergeten


De elite was als in de tweede wereldoorlog áls eerste weg - Jan met de pet kon de dans niet meer ontspringen.


De homo's [waar ik niets op tegen heb!]  veroverden de radio en de televisie en was je tegen 'ze'... dan kwam je van Mars.


Dan hebben we de val van Srebrenica waar onze blauwhelmen internationaal een blauwtje liepen.


Ach beste lezer ik heb kosten nog moeite gespaard om iets... te vinden om trots op te zijn maar... ik heb... het niet gevonden!
Misschien dát jij... het wel gevonden hebt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten